Pierce-Arrow

A VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája wikiből

Pierce-Arrow
Pierce-Arrow logo.gif
Alapítva1901
AlapítóGeorge N. Pierce
Megszűnt1938
SzékhelyBuffalo, New-York, Amerikai Egyesült Államok


Veterán Pierce-Arrow márkatörténet

A háztartási eszközök gyártásában rendkívül sikeres George N. Pierce a mobilizáció terjedésével elsőként bicikliket, majd 1901-től már autókat is gyártott. Első modelljeiben még a De Dion motorja szolgált, majd 1903-tól saját erőforrásait alkalmazta az akkor debütáló, nem sokkal később sportsikereket is elkönyvelő Arrowban.

A cég autói egyre népszerűbbek lettek a felsőbb körökben, az autók már a gyártás alatt tulajdonosukra leltek. A Pierce-Arrow az Amerikai Egyesült Államok elnöki flottájának beszállítójaként sofőrképző szolgáltatást is elindított. Az alapító 1910-ben halt meg, ebben az évben indult el a teherautó-gyártás, mely az I. világháború után jelentős veszteséget hozott.

A cég modelljeit 1934-ben valószínűleg Magyarországon is árusították, legalábbis ebben az évben hirdetéseken jelent meg a cég a Zsille-testvérek reklámjában.

A céget 1928-ban a Studebaker vásárolta fel, az eladásokat azonban nem sikerült felfuttatni. A Studebaker 1933-ban csődbe ment, a Pierce-Arrowt pénzügyi befektetők vették át, ám 5 év alatt sem sikerült piacképes modellel előállni, így a gyár 1938-ban bezárt.


Veterán Pierce-Arrow autók


Kapcsolódó Pierce-Arrow hivatkozások