VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája:Elindult a VeteránPark

A VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája wikiből

Elindult a VeteránPark Közösségi oldal készült a veteránjárművek rajongóinak

Budapest, 2010. augusztus 31. – VeteránPark néven ingyenesen hozzáférhető tudástár indult a veteránjárművek rajongóinak. A bárki által bővíthető, www.veteranpark.hu címen elérhető oldalon már több mint 200 veteránmárka-leírás, portré és klublista, illetve 4000 oldtimer jármű évjáratadatai érhetők el.


Mitől lesz egy autó klasszikus, vagy ha úgy tetszik, veterán? Ha a hazai jogszabályokat hívjuk segítségül, a kérdésre könnyű pontos választ adni, ha érzelmi oldalról közelítünk, már sokkal nehezebb. Egy biztos, a veteránjárművek iránt egyre nagyobb az érdeklődés, évről évre gyarapszik a különböző rendezvények, találkozók száma, ahol egyre több a nosztalgiázni vágyó résztvevő. Számukra és velük együttműködve kíván hasznos információmegosztó helyet kialakítani a www.veteranpark.hu címen elérhető szolgáltatás. „A VeteránPark azok számára készült, akik ellenállhatatlan vonzalmat éreznek a veteránjárművek iránt. Ez megnyilvánulhat puszta rajongásban, szerencsésebb esetben pedig egy vagy több oldtimer jármű birtoklásában. Célunk, hogy a Magyarországon is egyre szélesebb körben népszerű terület rajongói számára összegyűjtsük a járműipar remekműveit, illetve lehetőséget biztosítsunk a konkrét típusokhoz, modellekhez kapcsolódó tapasztalatok megosztására” – mondta Kolma Kornél, a VeteránPark megálmodója.


Az alváz már megvan


A VeteránPark indulásakor több mint 200 veterán autó- és motormárka rövid leírása került fel az oldalra, ezekhez kapcsolódóan pedig több mint 4000 veterán korú jármű évjáratadatai érhetők el. Ezen kívül klublista, valamint az autóipar meghatározó személyiségeinek életrajzai is olvashatók a www.veteranpark.hu cím alatt. „Az induláskor felkerült információmennyiség pusztán alváznak tekinthető. A VeteránPark létrehozása során arra törekedtünk, hogy legyen könnyen alakítható és egyszerűen bővíthető. Így reményeink szerint remek eszköz lesz mindazok számára, akik szeretnék megosztani a veteránjárművekkel kapcsolatos tudásukat, tapasztalatukat” – tette hozzá Kolma Kornél. VeteránPark szerkesztő bárki lehet, akit érdekel a veteránjárművek világa és a szerkesztési irányelveket betartva szívesen ír kedvenc márkájáról, illetve járművéről – legyen szó típustörténeti vagy akár a felújítás és használat során szerzett tapasztalatokról.


Guruló nosztalgiatörténet


A VeteránPark indulását közel 1 éves előkészítő munka előzte meg. Az oldal alatt a Wikipédia által is használt szoftver testreszabott változata fut, mely már több millió felhasználó körében világszerte bizonyította alkalmasságát a tudás hatékony és egyszerű online megosztására. A VeteránPark távlati tervei közt szerepel a Műhely rovat elindítása is, melyben a veteránjárművek javításával, karbantartásával kapcsolatos, ugyanakkor nem márkaspecifikus cikkek szerepelnek majd.


A VeteránPark Facebook rajongói oldal: http://www.facebook.com/pages/VeteranPark/141995582502211

Kapcsolódó képanyag:

A VeteránPark logója nyomdai felbontásban: http://www.veteranpark.hu/oldtimer/F%C3%A1jl:VeteranPark-logo-nyomdai.jpg

A VeteránPark logója webes felbontásban: http://www.veteranpark.hu/oldtimer/F%C3%A1jl:VeteranPark-logo-webes.png