Szerkesztési irányelvek

A VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája wikiből

Szerkesztési irányelvek

Kérjük, hogy szerkesztőként az alábbi hét pontot tartsa be:

1. Inkább építsen, mintsem romboljon!: A VeteránPark célja, hogy minél több hasznos és helytálló információ álljon a veterán járművek iránt érdeklődő közösség rendelkezésére. Ennek szellemében mindig arra törekedjen, hogy a szerkesztés során hasznos információkkal bővítse az oldalt.

2. Hivatkozzon!: Akár új oldal létrehozásakor, akár egy meglévő módosításkor próbáljon meg internetes-, vagy könyvforrásokat megjelölni referenciaként, hogy a bővítés során elhelyezett információ ellenőrizhető, visszakereshető legyen.

3. Ne másoljon!: Kérjük, hogy szerkesztőként dolgozzon több forrásból, írja meg saját tapasztalatait. Amennyiben egy könyvből szeretne idézni, akkor azt hivatkozza le, nagyobb terjedelmű írások esetén pedig kérjen engedélyt a közléshez a szerzőtől.

4. Jogtiszta képeket használjon!: Kérjük, hogy amennyiben bármilyen elektronikus dokumentumot, pl. képet tölt fel, azt ellenőrzött forrásból, a forrás által jóváhagyva töltse fel.

5. Ellenőrizzen!: Ha elkészült a módosítással, mindig ellenőrizze az oldalt, hogy helyesen jelenik-e meg a frissített lap, csak ezt követően mentsd el a változtatásokat. Az ellenőrzés során a külalakon kívül figyeljen a helyesírásra, stilisztikára is is!

6. Informáljon!: Ne felejtse, hogy amikor cikket ír a VeteránParkra, alapvetően hasznos információkat szeretne közölni a Veteránpark olvasóival.

7. Ne reklámozzon!: A VeteránPark célja az információk, tapasztalatok megosztása, a nyilvánvalóan reklámcéllal készült bejegyzéseket azonnal töröljük. Természetesen arra van mód és lehetőség, hogy saját oldalát - amennyiben az az elhelyezett cikkhez kapcsolódik - lehivatkozza.