Fóti Motorbarátok Köre

A VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája wikiből

Fóti Motorbarátok Köre
Foti-Motorbaratok-Kore-logo.JPG
Alapítva1995
Címpostacím: 2151 Fót, Keszihegyi u. 3.
Telefonszám06 70 527 6453
A(z) Fóti Motorbarátok Köre weboldala


A Fóti Motorbarátok Köre 1995. februárjában alakult, egy együtt motorozó baráti társaságból, a visegrádi veteránversenyek hatására.

2009 - ben Dabas Város Önkormányzata, és a Fóti Motorbarátok Köre szervezésében került sor a " 75 éves a Gyóni Beton" rendezvényre. Ekkor az útszakasz 1937 - es átadására, az ottani sebességi világrekordokra és a pályán halálos balesetet szenvedő motorversenyzőre, Eric Fernihough -ra emlékezük minden évben, ahol megkoszorúzzuk Eric Fernihugh emlékművét, a helyi London étterem falán.

A rendezvény sikerén felbuzdulva három magánszemély és a Fóti Motorbarátok Köre létrehozta a Kozma Endre Emlékbizottságot. Céljuk a versenyző és a "hőskor" emlékének ápolása. Tagunk Kerezsi Tibor megírta a Wikipédián Kozma Endre ismeretanyagát, amely itt található: Kozma Endre

Legnevesebb rendezvényünk a minden év augusztusában megrendezésre kerülő, Kisnémedi-Püspökszilágy hegyi felfutó, és FMBK Futam. 1995-től 2008-ig Fóton rendeztük hegyifelfutó versenyeinket. Rendezvényünk célja országunk technikatörténeti múltjának, emlékeinek bemutatására alkalmas rendezvény meghonosítása, hagyománnyá tétele a kistérség településeinek összefogásával. Az eseményen lehetőséget kívánunk nyújtani, hogy a veteránjármű tulajdonosok féltett ritkaságaikat biztonságos körülmények között, közúton is bemutathassák a nagyközönségnek. Alkalom nyílik arra, hogy az ifjúság is belekóstolhasson szüleik, nagyszüleik világába, és a működés közben csodálhassák meg a korabeli technika hétköznapjait is, valamint néhány speciálisan a versenypályák számára épített korabeli versenymotorkerékpárok is bemutatásra kerülhessenek.

Tagjaink rendszeresen részt vesznek a veterán motorversenyeken, találkozókon szép eredménnyel. A Fóti Motorbarátok Köre tagjai több muzeális minősített, OT rendszámos motorkerékpárral rendelkezik.