Magyarországi Bogarasok Klubja

A VeteránPark - veterán autók és motorok szabad enciklopédiája wikiből

Magyarországi Bogarasok Klubja
Alapítva1991
Cím1084 Budapest, Német u. 23.; Postacím: Budapest 1701, Pf. 265.
Telefonszám+36 30/295-5474
Fax06-1/217-28-30
A(z) Magyarországi Bogarasok Klubja weboldala


A Magyarországi Bogarasok Klubja 1991-óta működik, összefogva a léghűtéses Volkswagenek szerelmeseit, a Bogártól a Transporterig. Ebben a sorban tagjaik között tudhatják a Typ 3, Typ 4 (aki nem ismerné őket, kicsit önironikusan, inkább „autó formájú” farmotoros, léghűtéses Volkswagenek), a legendás Karmann Ghia, vagy 181-es Kübel tulajdonosokat is.

Összeköt minket az autózás, a régi autók szeretete, a léghűtéses Volkswagenek megóvása iránti elkötelezettség, és a hobby-autózás érdekeinek védelme, ez jelenti az MBK küldetését, a Klub megalakulásától kezdve. Olyan kezdeményezések megvalósítását vállaljuk fel, melyek a teljes klubtagság számára hozzáférhetők. A Klubon belüli kisebb klubok, csoportok, baráti társaságok élvezik támogatásunkat minden olyan aktivitás megvalósításában, amely az MBK alapvető célkitűzéseivel és filozófiájával összeegyeztethető, továbbá a klubtagság egésze, vagy többsége számára elérhető és érdeklődésére számíthat. A klubtagságból eredő előnyöket és lehetőségeket az MBK minden bogaras klubtárs számára egyformán igyekszik biztosítani. A Magyarországi Bogarasok Klubja a tagok és az érdeklődők, szimpatizánsok részére a szabadidő hobbi célú felhasználására rendezvényeket, klubtevékenységet szervez.

Évadnyitó rendezvényünk a Tavaszi Rajzás, immár 19 éves múltra tekint vissza. A közös programok során a tagok műszaki ismeretei fejlődhetnek, emberi kapcsolataik gazdagabbá válhatnak, így az egyesület jelentős humán értéket és műszaki tudást tud felhalmozni. Emellett már a kezdetektől törekedtünk arra, hogy a klubtagok által igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos kedvezményeket szervezzünk. Ezen kedvezmények közül a legjelentősebb a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, amit egyesületünk tagjai elsőként e biztosítási módozat magyarországi megjelenésekor, 2000-től vehettek igénybe. Jelentős még érdekképviseleti tevékenységünk, amely a léghűtéses járművekkel kapcsolatos üzemeltetés során a tagok érdekében fejtünk ki. Műszaki tanácsadás, muzeális minősítéssel kapcsolatos kérdések, járműkár esetén történő érdekképviselet tartozik e témakörök közé. Rendes és pártoló tagjaink jövőre is ingyenesen vesznek részt találkozóinkon, a VW DEPO Magazint kizárólagos kedvezménnyel fizethetik elő, kedvezményes felelősségbiztosítást köthetnek, ingyenes tanácsadásban, érdekképviseleti szolgáltatásban részesülhetnek. Jó kapcsolatot ápolunk, immár több mint 10 éve a Volkswagen magyarországi importőrével, a Porsche Hungaria-val aki, egyesületünk természetes szövetségese, támogatója. Kiemelt partnereink a Coca-Cola, a Pioneer, a Porsche Buda, és a VW DEPO Magazin.


A klub elnöke: Szepes Gábor